Een Andere Start I NICU

Een andere start.

Een ruim begrip.
Sommige vrouwen hebben een andere start omdat een 'kindje krijgen' niet iets is wat een vanzelfsprekendheid is.
De moeite die ze moeten doorstaan om zwanger te worden, het onbegrip van je omgeving, voelt soms alsof je er alleen voor staat.

Sommige vrouwen hebben vanaf de 20 weken echo een andere start en hierdoor een medische indicatie krjgen en in het ziekenhuis terecht komen.

Weer andere vrouwen krijgen te maken met vroeggeboorte anderen of met een ziek geboren kindje.

Soms verloopt een zwangerschap in lijn der verwachting, soms gaat het anders dan anders.
En je weet, onbekend maakt onbemind en dit gaat vaak gepaard met schaamte.

Het beeld van hoe een zwangerschap of bevalling eruit ziet, wordt voornamelijk bepaald door de buitenwereld, terwijl het nu juist gaat over jouw eigen binnenwereld.
Het gaat over jou, jouw gedachten en gevoelens.

 

Wat zijn de mogelijkheden bij een andere start.

 

Ik bied elke vrouw die te maken heeft met een andere start, lichaamsgerichte prenatale stemcoaching om een goede relatie op te bouwen met hun eigen lijf, zodat niet alleen moeder klaar is om moeder te zijn, maar krijgt je kindje een goede basis voor de rest van hun leven.Daarnaast begeleid ik vrouwen tijdens hun ziekenhuisperiode op de verlosafdeling en leer ik je hoe je je eigen 'NICU-survival-kid' samenstelt.
Zo krijgt moeder een hart dat verlicht is en vol liefde & ruimte zodat het kind een warme en liefdevolle thuislanding krijgt!

 

Tip:download de gratis app van How About Mom!

 

In samenwerking met dit geweldige platform ‘How About Mom’, weet ik zeker dat een ‘Andere Start’ jou de juiste toolbox geeft voor empowerment!


Meer informatie over de gratis How About Mom app (IOS & Android) vind je hier:

https://lnkd.in/eGDqY973

 


Door wie worden deze sessies gegeven?

 

Deze sessies worden gegeven door Mathilde Keij.
Zij is zelf moeder van een kindje met een moeilijke start en ervaringsdeskundige.
Mathilde zet zich in voor preventieve zorg voor ouders en kinderen die een moeilijke start hebben en het ziekenhuisleven, poliafspraken en revalideren een dagelijkse zorg is.
Daarom is zij een actief lid van de Ouderraad in het Wilhelmina Kinderziekenhuis en deelt ze haar kennis en expertise in de Pijn-en Angstreductie Klankbordgroep (PAR).


Daarnaast is ze Host van de Nicu Talk podcast en geeft in het dagelijks leven lichaamsgerichte (prenatale) stemtherapie en zangcoaching met neurologische integratie.

 

 

Ondanks een prachtig verlopen badbevalling, had mijn kleintje Xavi (2017)  toch een moeilijke start.
' ....Op 1 oktober 2017 werd onze zoon Xavi geboren. Xavi had, ondanks een prachtig verlopen badbevalling, een moeilijke start.Toen we hem drie uur na zijn geboorte mochten zien, zat hij aan allerlei slangetjes en pompjes vast. Het enige wat ik voor hem kon doen, was zingen. Het nummer dat ik al tijdens mijn zwangerschap het liefste voor hem zong was 'Wonderful Baby’ van Don McLean. Ik zag dat Xavi het nummer herkende en dat hij er rustig door werd. 
Mijn partner en ik hebben door samen te zingen, veel voor onze kleine jongen kunnen betekenen, ook al had hij geen start op een roze wolk. Mijn achtergrond als zang- en stemtherapeut, waarbij ik veel gebruik maak van lichaamswerk, gaf mij zo veel kennis en ruimte om deze moeilijke, zorgelijke tijd met Xavi goed aan te kunnen. Dit gun ik andere moeders en vaders ook!....'

Xavi en ik, op de neonatologie afdeling van het WKZ (MC/HC) op 23 januari 2018.

Ik heb daar heel wat gezongen. Na 5,5 maand verlieten we het Wilhelmina Kinderziekenhuis, op naar huis!