Dit is de plek waar Nicu-ouders, kinderen en andere betrokkenen hun ervaringen delen en tips uitwisselen!


Wil je reageren, je verhaal delen?
Mail dan naar: mjkeij@gmail.com

Xavi en ik, op de neonatologie afdeling van het WKZ (MC/HC) op 23 januari 2018.

Ik heb daar heel wat gezongen. Na 5,5 maand verlieten we het Wilhelmina Kinderziekenhuis, op naar huis!


Je kunt de Podcast beluisteren via Spotify

Maar ook op Apple Podcast


Wie is de Podcast Host?

Mathilde Keij is de host van deze podcast. Zij is zelf moeder van een kindje met een moeilijke start en ervaringsdeskundige.

Naast de reguliere zang- en stemcoaching geeft Mathilde prenatale zangsessies en coaching gecombineerd met lichaamswerk.

 

Missie

Mijn missie is om elke vrouw tijdens de prenatale fase de mogelijkheid te bieden een goede relatie op te bouwen met hun kind en hoe ze deze een goede basis mee kunnen geven voor de rest van hun leven.

Daarnaast wil ik vrouwen begeleiden tijdens hun ziekenhuisperiode, zodat ze; misschien niet naar huis gaan op een roze wolk, maar wel met een wolk van een baby, met een verlicht hart vol liefde & ruimte, zodat het kind een warme en liefdevolle thuislanding krijgt!

 

De aanleiding voor deze prenatale zangsessie en coaching is mijn recente ervaring rond de geboorte van onze zoon Xavi. 

Ondanks een prachtig verlopen badbevalling, had mijn kleintje toch een moeilijke start.

 

Lees hier mijn ervaring:

' ....Op 1 oktober 2017 werd onze zoon Xavi geboren. Xavi had, ondanks een prachtig verlopen badbevalling, een moeilijke start.Toen we hem drie uur na zijn geboorte mochten zien, zat hij aan allerlei slangetjes en pompjes vast. Het enige wat ik voor hem kon doen, was zingen. Het nummer dat ik al tijdens mijn zwangerschap het liefste voor hem zong was 'Wonderful Baby’ van Don McLean. Ik zag dat Xavi het nummer herkende en dat hij er rustig door werd. 

Mijn partner en ik hebben door samen te zingen, veel voor onze kleine jongen kunnen betekenen, ook al had hij geen start op een roze wolk. Mijn achtergrond als zang- en stemtherapeut, waarbij ik veel gebruik maak van lichaamswerk, gaf mij zo veel kennis en ruimte om deze moeilijke, zorgelijke tijd met Xavi goed aan te kunnen. Dit gun ik andere moeders en vaders ook!....'


Nicu Talk Podcast Sponseren?

Dat kan!
Als jij de podcast wil helpen nog meer Nicu ouders te bereiken, neem dan even contact met me op.