​“ Liefde is niet alleen een gevoel,
​ maar ook een plan van aanpak om voortdurend te proberen de ander te begrijpen...”


 

Zwanger & Zingen

 

Gefeliciteerd! Je bent zwanger!
Allereerst wens ik je een hele mooie zwangerschap toe en dat je genieten mag van de tijd dat je kindje in je buik zit, want dit is zo'n bijzondere tijd.
In deze periode kun je al kennismaken met je kindje en je kindje met jou.
Ontdek de Magie van de Stem!

 

 


 

Binding met je Baby
Ook al is je kindje nog niet geboren, het staat nu al open voor contact met jou. Hoe je dat contact kunt bevorderen leer je tijdens deze sessies. Zingen is een mooie manier om contact te maken, tegelijkertijd is het een bewuste voorbereiding op de naderende bevalling en het aanstaande ouderschap. Er wordt namelijk niet alleen een kindje geboren, maar ook een kersverse vader en moeder.

Het leven in de baarmoeder
Door de wetenschap komen we steeds meer te weten over hoe het leven in de baarmoeder eruit ziet.
De meeste mensen nemen wat we weten voor lief, maar onze herinneringen, gewoontes en gedrag worden opgebouwd over vele jaren.
Al in de baarmoeder ontwikkelt het brein zich en ondergaat het enorme veranderingen die ons hele leven zullen beïnvloeden. Mensen worden altijd door hun omgeving beïnvloed, dus ook een baby in de baarmoeder. Hoe klein dit wezentje in de baarmoeder is, het voelt alle emoties van de moeder, al het geluk maar ook de verdrietige momenten.

Daarom is het belangrijk om je bewust voor te bereiden op de komst van je kindje. Zelf kun je hier veel aan doen, door bijvoorbeeld meer rust te nemen en goed naar je lichaam te luisteren.
Door te werken aan de binding met je baby middels een prenatale stem- of zangsessie, bereid je je voor op de meest bijzondere zwangerschap.
Namelijk op die van jou!

Hoe stem je jezelf af op je baby?
Vanaf week 10 heeft een baby zichtbaar ontwikkelde oren en vanaf de 22ste week van de zwangerschap kan je baby je horen. Hij luistert naar je hartslag, het gerommel van je darmen, je maag en hij hoort je stem. Vanaf week 24 kan de baby je stem en die van vader herkennen. Een baby pikt je stemmingen op, alleen al door de melodie van je stem. Je stem verraadt namelijk de emoties die je voelt bij wat je zegt. Door te letten op je stem en je intonatie kun je de hechting tussen jou en je kindje bevorderen. Na de geboorte herkent hij je stem uit duizenden!

En wat gaan we doen?

 • Tijdens een sessie leer ik je hoe je je spreek- en zangstem kunt inzetten om contact te maken met je kindje
 • Je leert je lichaam anders te gebruiken, gericht op de relatie tussen jou en je kindje​
 • Brengen we in kaart hoe je je eigen bijzondere zwangerschap bewust kunt gaan beleven
 • We gaan vooral zingen en contact maken. We gaan een persoonlijk repertoire opbouwen: de liedjes of mooie teksten die speciaal zijn voor jou en je kleintje. (Denk hierbij ook aan de hartslag van je kindje, die je gebruiken kunt als (heart)beat voor een eigen geschreven nummer)
 • Leer je op een creatieve manier muziek te maken, ook al ben je naar eigen zeggen niet muzikaal.
 • Vader ontvangen hun eigen 'toolbox'!


Kennis over de werking van je stem als instrument is niet nodig. Stap voor stap zal ik je hierin begeleiden. We spreken en zingen met hart en ziel. De toon is letterlijk gezet, zodra jullie je kindje(s) verwelkomen in jullie leven.

 

 

Een Andere Start


Een andere start.
Een ruim begrip.
Sommige vrouwen hebben een andere start omdat een 'kindje krijgen' niet iets is wat een vanzelfsprekendheid is.
De moeite die ze moeten doorstaan om zwanger te worden, het onbegrip van je omgeving, voelt soms alsof je er alleen voor staat.

Sommige vrouwen hebben vanaf de 20 weken echo een andere start en hierdoor een medische indicatie krjgen en in het ziekenhuis terecht komen.

Weer andere vrouwen krijgen te maken met vroeggeboorte anderen of met een ziek geboren kindje.

Soms verloopt een zwangerschap in lijn der verwachting, soms gaat het anders dan anders.
En je weet, onbekend maakt onbemind en dit gaat vaak gepaard met schaamte.

Het beeld van hoe een zwangerschap of bevalling eruit ziet, wordt voornamelijk bepaald door de buitenwereld, terwijl het nu juist gaat over jouw eigen binnenwereld.
Het gaat over jou, jouw gedachten en gevoelens.

 


Wat zijn de mogelijkheden bij een andere start.

 

Ik bied elke vrouw die te maken heeft met een andere start, lichaamsgerichte prenatale stemcoaching om een goede relatie op te bouwen met hun eigen lijf, zodat niet alleen moeder klaar is om moeder te zijn, maar krijgt je kindje een goede basis voor de rest van hun leven.Daarnaast begeleid ik vrouwen tijdens hun ziekenhuisperiode op de verlosafdeling en leer ik je hoe je je eigen 'NICU-survival-kid' samenstelt.
Zo krijgt moeder een hart dat verlicht is en vol liefde & ruimte zodat het kind een warme en liefdevolle thuislanding krijgt!

 

Tip:download de gratis app van How About Mom!

 

In samenwerking met dit geweldige platform ‘How About Mom’, weet ik zeker dat een ‘Andere Start’ jou de juiste toolbox geeft voor empowerment!


Meer informatie over de gratis How About Mom app (IOS & Android) vind je hier:

https://lnkd.in/eGDqY973

 

Door wie worden deze sessies gegeven?

Deze sessies worden gegeven door Mathilde Keij.
Zij is zelf moeder van een kindje met een moeilijke start en ervaringsdeskundige.
Mathilde zet zich in voor preventieve zorg voor ouders en kinderen die een moeilijke start hebben en het ziekenhuisleven, poliafspraken en revalideren een dagelijkse zorg is.
Daarom is zij een actief lid van de Ouderraad in het Wilhelmina Kinderziekenhuis en deelt ze haar kennis en expertise in de Pijn-en Angstreductie Klankbordgroep (PAR).


Daarnaast is ze Host van de Nicu Talk podcast en geeft in het dagelijks leven lichaamsgerichte (prenatale) stemtherapie en zangcoaching met neurologische integratie.

 

 

Ondanks een prachtig verlopen badbevalling, had mijn kleintje Xavi (207)  toch een moeilijke start.
' ....Op 1 oktober 2017 werd onze zoon Xavi geboren. Xavi had, ondanks een prachtig verlopen badbevalling, een moeilijke start.Toen we hem drie uur na zijn geboorte mochten zien, zat hij aan allerlei slangetjes en pompjes vast. Het enige wat ik voor hem kon doen, was zingen. Het nummer dat ik al tijdens mijn zwangerschap het liefste voor hem zong was 'Wonderful Baby’ van Don McLean. Ik zag dat Xavi het nummer herkende en dat hij er rustig door werd. 
Mijn partner en ik hebben door samen te zingen, veel voor onze kleine jongen kunnen betekenen, ook al had hij geen start op een roze wolk. Mijn achtergrond als zang- en stemtherapeut, waarbij ik veel gebruik maak van lichaamswerk, gaf mij zo veel kennis en ruimte om deze moeilijke, zorgelijke tijd met Xavi goed aan te kunnen. Dit gun ik andere moeders en vaders ook!....'

 

 

 

De Magie van de Stem!

 

Jouw stem is van onschatbare waarde tijdens je zwangerschap. Alleen jij kunt je kindje dat geven wat een kind nodig heeft.
Tijdens een prenatale sessie leer ik je hoe je je spreek- en zangstem kunt inzetten om contact te maken met je kindje

 • Je leert je lichaam anders te gebruiken, gericht op de relatie tussen jou en je kindje​
 • Brengen we in kaart hoe je je eigen bijzondere zwangerschap bewust kunt gaan beleven
 • We gaan vooral zingen en contact maken. We gaan een persoonlijk repertoire opbouwen: de liedjes of mooie teksten die speciaal zijn voor jou en je kleintje. (Denk hierbij ook aan de hartslag van je kindje, die je gebruiken kunt als (heart)beat voor een eigen geschreven nummer)
 • Ontvang je Nicu-Tips over hoe je het best je kindje veiligheid kunt bieden in een onveilige situatie
 • ​Geef ik je tools zodat jij jouw eigen 'roze wolk' anders kunt inkleuren.
 • Vaders ontvangen hun eigen ‘toolbox’


Kennis over de werking van je stem als instrument is niet nodig. Stap voor stap zal ik je hierin begeleiden. We spreken en zingen met hart en ziel. De toon is letterlijk gezet, zodra jullie je kindje(s) verwelkomen in jullie leven.