​“ Liefde is niet alleen een gevoel,
​ maar ook een plan van aanpak om voortdurend te proberen de ander te begrijpen...”


 

Stemtherapie voor de prenatale band

 

Gefeliciteerd! Je bent zwanger!
Allereerst wens ik je een hele mooie zwangerschap toe en dat je genieten mag van de tijd dat je kindje in je buik zit, want dit is zo'n bijzondere tijd.
In deze periode kun je al kennismaken met je kindje en je kindje met jou.

Deze sessies richt zich op het gebruik van de stem om een sterke emotionele verbinding op te bouwen tijdens de zwangerschap.
Ontdek de Magie van de Stem!

 


 

Binding met je Baby


Ook al is je kindje nog niet geboren, het staat nu al open voor contact met jou. Hoe je dat contact kunt bevorderen leer je tijdens deze sessies. Zingen is een mooie manier om contact te maken, tegelijkertijd is het een bewuste voorbereiding op de naderende bevalling en het aanstaande ouderschap. Er wordt namelijk niet alleen een kindje geboren, maar ook een kersverse vader en moeder.

Het leven in de baarmoeder

Door de wetenschap komen we steeds meer te weten over hoe het leven in de baarmoeder eruit ziet.
De meeste mensen nemen wat we weten voor lief, maar onze herinneringen, gewoontes en gedrag worden opgebouwd over vele jaren.
Al in de baarmoeder ontwikkelt het brein zich en ondergaat het enorme veranderingen die ons hele leven zullen beïnvloeden. Mensen worden altijd door hun omgeving beïnvloed, dus ook een baby in de baarmoeder. Hoe klein dit wezentje in de baarmoeder is, het voelt alle emoties van de moeder, al het geluk maar ook de verdrietige momenten.

Daarom is het belangrijk om je bewust voor te bereiden op de komst van je kindje. Zelf kun je hier veel aan doen, door bijvoorbeeld meer rust te nemen en goed naar je lichaam te luisteren.
Door te werken aan de binding met je baby middels een prenatale stem- of zangsessie, bereid je je voor op de meest bijzondere zwangerschap.
Namelijk op die van jou!

Hoe stem je jezelf af op je baby?
Vanaf week 10 heeft een baby zichtbaar ontwikkelde oren en vanaf de 27ste week van de zwangerschap begint je baby al geluiden te horen. Hij luistert naar je hartslag, het gerommel van je darmen, je maag en hoewel de spraak die in de baarmoeder wordt gehoord gedempt is, komen de prosodische eigenschappen, (b.v. intonatie, ritme) intact door via de baarmoeder. 

Prosodie ligt aan de basis van de taalontwikkeling en de ontwikkeling van moeder-kind hechting.

Een baby pikt je stemmingen op, door het uitwisselen van hormonen via de navelstreng en alleen al door de melodie van je stem.

Door te letten op je stem en je intonatie kun je de hechting tussen jou en je kindje bevorderen. Na de geboorte herkent hij je stem uit duizenden!

 

Jouw stem is van onschatbare waarde tijdens je zwangerschap. Alleen jij kunt je kindje dat geven wat een kind nodig heeft.
Tijdens een prenatale sessie leer ik je hoe je je spreek- en zangstem kunt inzetten om contact te maken met je kindje

En wat gaan we doen?

  • Tijdens een sessie leer ik je hoe je je spreek- en zangstem kunt inzetten om contact te maken met je kindje
  • Je leert je lichaam anders te gebruiken, gericht op de relatie tussen jou en je kindje​
  • Brengen we in kaart hoe je je eigen bijzondere zwangerschap bewust kunt gaan beleven
  • We gaan vooral zingen en contact maken. We gaan een persoonlijk repertoire opbouwen: de liedjes of mooie teksten die speciaal zijn voor jou en je kleintje. (Denk hierbij ook aan de hartslag van je kindje, die je gebruiken kunt als (heart)beat voor een eigen geschreven nummer)
  • Leer je op een creatieve manier muziek te maken, ook al ben je naar eigen zeggen niet muzikaal.
  • Vader ontvangen hun eigen 'toolbox'!


Kennis over de werking van je stem als instrument is niet nodig. Stap voor stap zal ik je hierin begeleiden. We spreken en zingen met hart en ziel. De toon is letterlijk gezet, zodra jullie je kindje(s) verwelkomen in jullie leven.