' De ogen zijn de ramen, maar de oren zijn de poorten tot de ziel'

Mijn favoriete quote luidt: 'De ogen zijn de ramen naar de ziel, maar de oren zijn de poorten tot de ziel'. Uit een studie van Michael Kraus van Yale University blijkt dat ons gehoor zelfs sterker kan zijn dan ons zicht als het gaat om het nauwkeurig detecteren van emoties.

Mijn naam is Mathilde Keij en ik ben een ervaren stemcoach met een grote passie voor het ontwikkelen van de stem. Als kind was ik al gefascineerd door de kracht en de mogelijkheden van de stem. Ik herinner me nog goed dat ik op vijfjarige leeftijd voor mezelf zong en me afvroeg waarom mijn stem anders klonk als we met alle kinderen in de kring zongen. Ook vroeg ik me af waarom de ene leerkracht streng was of klonk en de andere juist lief.

 

Deze fascinatie heeft mijn leven bepaald en heeft geleid tot mijn carrière als stemcoach. Ik ben er gepassioneerd over om niet alleen mijn eigen stem, maar ook die van anderen te ontwikkelen en te laten stralen. Het is mijn missie om het beste uit de mens te halen, en het liefst doe ik dat door middel van muziek. Ik geloof dat iedereen zijn of haar eigen lied heeft om te bezingen en ik help graag bij het ontdekken en ontwikkelen hiervan.

 

Met mijn ervaring en expertise heb ik al vele mensen geholpen om hun stem te ontwikkelen en te verbeteren. Ik bied persoonlijke coaching op maat en stem mijn aanpak af op de specifieke behoeften en doelen van mijn klanten. Ik ben ervan overtuigd dat iedereen de potentie heeft om een geweldige zanger te worden en ik ben er om te helpen deze potentie te realiseren.

 

Als je op zoek bent naar een professionele stemcoach met passie, toewijding en expertise, dan ben je bij mij aan het juiste adres.

Laten we samen aan de slag gaan en de sleutel vinden om nog meer uit jouw stem te halen!

 

Missie!

Mijn missie als zorgprofessional is om ouders te inspireren om zichzelf en hun kindje beter af te stemmen, en de kracht van de (moeder)stem bewust in te zetten voor empowerment. Door deze aanpak streven we naar een kansrijke start voor zowel ouder als kind.

Als onderdeel van mijn inzet voor preventieve- en nazorg, richt ik mij specifiek op ouders en kinderen die te maken hebben met een moeilijke start en de dagelijkse uitdagingen van het ziekenhuisleven, poliafspraken en revalidatie. Ik geloof dat door het bieden van de juiste zorg en ondersteuning, we ouders en kinderen kunnen helpen om deze uitdagingen het hoofd te bieden en te overwinnen.

Samen met alle stakeholders werk ik aan het realiseren van deze missie en het verbeteren van de zorg voor ouders en kinderen die het nodig hebben.

 

 

Geboorte

In 2017 heb ik als moeder de meeste wijsheid mogen ervaren tijdens de moeilijke start van onze zoon Xavi, die leed aan candida sepsis na zijn geboorte.

 

Gedurende zijn verblijf op de NICU en de kinderafdeling van het Wilhelmina Kinderziekenhuis, hebben wij als gezin hier dagelijks mee geleefd. Na een maand mochten we naar huis, maar helaas was de candida niet uitbehandeld. Tijdens ons twee maanden durende verblijf thuis, ontwikkelde hij een waterhoofd, dat pas bij de drie maanden MRI-controle aan het licht kwam.

 

Er werd met spoed een Rickham in zijn hoofd geplaatst om te kunnen bepalen of de candida uit zijn hersenvocht (liquor) was. Na drie weken was dit het geval en kon er een drain (VPD) geplaatst worden. Helaas hebben we veel pech gehad met het plaatsen van de drain en hebben we acht maanden en negen hoofdoperaties doorstaan voordat we eindelijk naar huis mochten.

 

Als lichaamsgerichte stemtherapeut heb ik de handvatten gehad om deze intense periode door te kunnen maken. Door onze ervaring hebben wij als ouders een belangrijke rol kunnen spelen in de zorg rondom Xavi, waardoor bepaalde protocollen zijn aangepast en wij andere pasgeboren gezinnen kunnen helpen.

 

De kracht van muziek en stem wordt vaak onderschat. Ik ben ervan overtuigd dat deze krachtig genoeg zijn om verandering te brengen in de zorg, en dat is wat ik graag wil doen.

 

 

Extracurriculaire activiteiten.

 

 • Nicu Talk de Podcast.

Om ouders van te vroeg geboren of ziek geboren kindjes een stem te geven heb ik de Nicu Talk Podcast opgericht. Dit is dé plek waar NICU-ouders, kinderen én andere betrokkenen hun ervaring delen en tips uitwisselen.

 

 • Universitair Medisch Centrum Utrecht 

Naast mijn werkzaamheden als lichaamsgerichte stemtherapeut ben ik actief lid van de Ouderraad van het Wilhelmina Kinderziekenhuis, ook deel ik mijn kennis en expertise in de pijn- en angstreductie klankbordgroep (REM).

Daarnaast ben ik verbonden aan verschillende wetenschappelijke onderzoeken en projecten, zoals de HIPPO en Samen voor Ryan.

 

 • EvE Foundation.

De EvE Foundation is een stichting waar jongvolwassenen tussen de 14 en 24 jaar ondersteuning krijgen bij verlies van één of beide ouders. 

Deze jongvolwassenen help ik stem te geven aan hun verdriet. 
Piekeren is een van de thema's die we behandelen. En believe me, dit gaat gepaard met een lach, een traan en een harde KNAL! ;-)

 

 

Studie en Trainingen 

Met deze prachtige trainingen heb ik de juiste afstemming gevonden als  lichaamsgerichte prenatale stemcoach met neurologische integratie en Nicu Muziektherpeut om nóg meer uit de stem te kunnen halen voor jong én oud!

 

 • Opleiding Logopedie

In september 2022 ben ik de studie logopedie (deeltijd) aan de Hogeschool Windesheim in Almere gestart.

Tevens ben ik aangesloten als student bij de NVLF. De Nederlandse Vereniging voor Logopedie en Foniatrie.

   

  • Nicu Muziektherapie

  Nicu Muziektherapie heb ik aan de ArtEZ in Enschede afgerond.

  De trainingen worden gegeven door Dr. Joanne Loewy en haar team. Dr. Loewy is de directeur van het Louis Armstrong Center for Music and Medicine, en associate professor aan de Icahn School of Medicine in Mount Sinai, US.

  The First Sounds training is music psychotherapy-based. Participants will be training with an integrative, medical, music therapy team that will lead experiential, hands-on interventions. Using essential elements Rhythm, Breath and Lullaby kit, we will competency for this international, evidence-based, Neonatal Intensive Care Unit training inclusive of three prongs: environmental music therapy, trauma training in music psychotherapy with care givers, and evidence-based live music therapy interventions for premature infants. 

   

   

  • Neurologische Muziektherapie (NMT)

  Omdat onze zoon een ontwikkelingsachterstand heeft, heeft hij mij geïnspireerd de Neurologische Muziektherapie (post HBO) te volgen.

  Hier heb ik 20 technieken geleerd om hem nog beter te stimuleren op het gebied van motoriek, spraak-taal en cognitieve functies.

  Deze studie is evidence-based.

   

   

  • Babymassage Shantala

  Basishouding en basisaanraking via voelende en invoelende handen. Terug naar de zintuigelijke waarneming.

  Voor ouders en verzorgers van een pasgeboren kind.

   

  • Body & Mind Integration

  Tussen 2009-2015 heb ik verscheidene trainingen gevolgd op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en Body&Mind Integration van Anodea Judith, om mijn klanten nog beter te kunnen begeleiden.

   

  • Chakra Psychologie

  Door alle trainingen, die ik aan de Lichtfontein heb gevolgd, heb ik prachtige kennis en vaardigheden ontvangen gebaseerd op de Chakra-psychologie van Anodea Judith. Zij gebruikt de structuur van het chakrasysteem als een plattegrond, waarop westerse begrippen van persoonlijke ontwikkeling ingevuld kunnen worden. 

   

  • Craniosacrale Massage

  Naast de kennis over de chakra-psychologie heb ik ook een basistraining craniosacrale massage aan de Peirsman Academie gevolgd, zodat ik nog beter het ritme van jouw lichaam kan volgen.

  Ook heb ik verdiepingsdagen over trauma van Peter Levine; 'De Tijger Ontwaakt' gevolgd.

   

  • Het Conservatorium van Amsterdam

  Ik heb aan het Conservatorium van Amsterdam zang lichte muziek/jazz gestudeerd en ben in 2004 als Docerend Musicus afgestudeerd.
  Tijdens en na mijn studie heb ik op allerlei podia mijn zangtalenten mogen laten zien. Van bruiloften en bedrijfsfeesten tot aan dixieland in België tot aan als solist samen met Tony Neef bij de Marinierskapel tot aan mijn eigen werk laten horen op verschillende poppodia en jazzfestivals. 

   

  Vanaf 2004 startte ik mijn eigen lespraktijk in Hilversum. Sinds 2017 vindt deze in Loosdrecht plaats, waar ik heerlijk met mijn zoon Xavi en mijn vriend Jan-raj woon.