Wetenschappelijk Onderzoek

Graag deel ik met u mijn verbondenheid aan diverse wetenschappelijke onderzoeken en projecten, waarbij ik als ervaringsdeskundige en prenataal lichaamsgerichte stemtherapeut mijn expertise kan delen. Deze samenwerking vindt plaats met het Universitair Medisch Centrum Utrecht en daar ben ik ontzettend trots op.

 

Een belangrijk doel van deze onderzoeken en projecten is het vergroten van de bewustwording rondom de stem van de baby bij ouders én zorgprofessionals. Door ouders en professionals te leren hoe ze de stem van de baby kunnen betrekken in het zorgproces, geven we de baby een stem en creëren we een veilige en optimale omgeving voor hechting tussen moeder en kind.

 

Mijn missie is om tijdens de eerste duizend dagen van het leven preventieve zorg te verlenen. Hierbij help ik elke vrouw tijdens de prenatale fase om opnieuw te leren luisteren naar haar lichaam en stem te geven aan haar binnenwereld. Door bewust gebruik te maken van stem en lichaam, kunnen we veiligheid en begrenzing bieden en optimaal ruimte geven voor hechting tussen moeder en kind.

 

Tegelijkertijd train ik ook zorgprofessionals om bewust om te gaan met stemgebruik op de werkvloer, zodat ouders zich gezien en gehoord voelen en er goed wordt afgestemd op hun kind. Samen werken we aan het optimaliseren van de zorg voor moeder en kind, waarbij we de stem als een belangrijk instrument gebruiken.

 

Vici-beurs voor prof.dr. Aoju Chen

Met trots kan ik vertellen dat ik verbonden ben aan het onderzoek van prof. dr. A. Chen.

Hoe leren kinderen de intonatie, het ritme en klemtonen - met andere woorden de prosodie -  van hun moedertaal?

Dat is de vraag die centraal staat in het onderzoek van prof. dr. Aoju Chen.

Lees meer over 'A Sound Start' op deze website:

https://soundstart.sites.uu.nl

Met deze Vici-beurs van NWO kan prof. dr. A. Chen de komende jaren onderzoek doen naar prosodische ontwikkeling.

De beurs is één van de hoogste persoonsgebonden wetenschappelijke premies van Nederland

 

Tijdens het SoundStart Symposium op 15 december jl. kreeg ik de gelegenheid om iets te delen over mijn praktijk en om feedback te geven op het lopende onderzoek en de plannen voor dit onderzoek.

Bekijk hier mijn speech via YouTube

Klik hier voor de online reader over Vroege Hersenontwikkeling van Professor Manon Benders.

 

Hoogleraar en afdelingshoofd Neonatologie | Geboortecentrum |Wilhelmina Kinderziekenhuis |Divisie Vouw en Baby |Universitair Medisch Centrum Utrecht


Reader Manon Benders En Team Vroege Hersenontwikkeling
PDF – 5,0 MB 445 downloads

Website overzicht wetenschappelijk onderzoeken/projecten: